Fermentatie: gezond, lekker en ontzettend interessant
Meld je aan voor een avond van onderzoeksgroep The ARCHAIC over fermentatie.
- Manon Henzen (Eet!Verleden) zal spreken over de geschiedenis van fermentatie.
- Steven Geysens (ThoseVegan Cowboys) vertelt over zijn ervaringen bij het inzetten van fermentatie om vegan kaas te maken zonder koe.
- Christian Weij (Verrot Lekker) laat je zien hoe je zelf aan de slag kan met fermenteren.
- Boris van Meurs (Radboud Universiteit) legt je uit waarom er zelfs een filosofie komt kijken bij fermenteren.
Kortom, hoor alles over de magische microbiotische wereld van het fermenteren én begin zelf met deze culinaire kunst.
Wil je meedoen met de fermentatieworkshop van Christian Weij? Zorg dan dat je de volgende spullen klaar hebt liggen!
- Pot met deksel en rubber ring (weckpot) van 1 liter
- Witte kool van 1 kg
- 15 gram zout (kan iedere soort zout zijn)
- Kruiden/specerijen naar smaak
- Snijplank, mes en mengkom
-